Ekenässeglingen 2012

Lördagen den 11 augusti. Följ länkarna nedan för mer info:

Kappseglingsbana

EKENÄSSEGLINGEN - ÖPPET  KLUBBMÄSTERSKAP

Årets Ekenässegling startade i två klasser, lotsbåtar och övriga båtar.

Skepparmötet hölls kl. 12.00 och med rådande svaga vindar beslöts att banan seglas endast ett varv med start ut i farleden. Såväl kortet över banan som seglingsanvisningarna har omarbetats och gicks igenom vid mötet. Kopior delades ut till de startande tillsammans med en skiss över några vanliga väjningssituationer!

Så många som sju Lotsbåtar från Ekenäs kom till start och i klassen övriga båtar startade

en S-30, en E-jolle, en Laser-2, en Trissjolle, en Ekenässnipa, en stor Jaktkanot, en liten jaktkanot och en Bohusjulle. De två sista avbröt p.g.a. svag vind medan de övriga är nämnda i den ordning de kom i mål.

Bland lotsbåtarna vann Anders Lindgren och vann därmed också det pelarbord som Bertil Lund skänkt! Det eftertraktade andrapriset vanns av Peter Karlsudd.

Kaffeserveringen med av klubbmedlemmar bakade tårtor var välbesökt liksom kvällens grillfest! Stämningen var hög och allsången till Kalles dragspel var omvittnad livlig!

Väjningsregler

Starten i Ekenässeglingen 2012