Ekenässeglingen 2012

Lördagen den 11 augusti. Följ länkarna nedan för mer info:

Seglingsföreskrifter

Kappseglingsbana

EKENÄSSEGLINGEN - ÖPPET  KLUBBMÄSTERSKAP

Alla är välkomna, med eller utan båt! Seglingen hålls första eller andra lördagen i augusti. Seglingen är indelad i 3 klasser, allmogebåtar, optimistjollar samt övriga båtar.

För allmogebåtar och övriga båtar genomförs seglingen på en rundbana, vilken oftast seglas i två varv.

Detta meddelas vid skepparmötet kl. 12.00 och start i huvudklassen sker kl. 13.00 med 5-minuters varningssignal.

För optimistjollar sker seglingen på en skyddad bana i Ekenäsviken. Seglingen kan till stora delar följas från hamnen.

I anslutning till seglingen anordnar båtklubben kaffeservering, lottförsäljning samt försäljning av klubbartiklar. Seglingarna brukar vara välbesökta med många åskådare resp tävlande båtar och stämningen är hög.

På kvällen anordnar klubben en trevlig seglarfest vid klubbhuset med grillning i form av knytkalas, och till denna förhoppningsvis livlig allsång.

Se också sjökortsutdrag!

1:apris i klassen