Ekenäs Båtklubb

• Sugtömningsenhet

Är nu utplacerad på den nya flytbryggan!

Välkommen till Ekenäs gästhamn!

Ekenäs ligger 12 distansminuter söder om Kalmar, respektive 9 distansminuter norr om Bergkvara. Till hamnen leder en av Sjöfartsverket utprickad farled, med gott djup.

Hamnen har 4 permanenta gästbojar med plats för 4 båtar. Vidare får ordinarie platser markerade med gröna skyltar utnyttjas av gästande båtar.

I klubbhuset finns tillgång till dusch och toalett. Färskvatten samt el finns vid bryggan. För hushållssopor finns sopkärl.

Avgift 120 kr/natt erlägges vid ankomst i kuvert som finns i entrén till hygienutrymmena. Pengar, samt uppgift om båtnamn eller registreringsnummer och datum, läggs i kuvertet, vilket skall stoppas in i innerdörrens brevinkast.

För gästande med husbil/husvagn vilka vill utnyttja toaletter och duschar, fylla vatten etc är avgiften 120 kr/natt. El 20 kr/dygn.

Regelbunden kontroll att avgift erlagts kommer att ske.

Övrig service

Lantbrevbärare passerar dagligen någon gång mellan 15 och 17.

Brevlåda finns ca 150 m uppför Ekenäsgatan.

Allmän badplats Stångudden ca 200 m norrut.

I samhället finns ett båtbyggeri och ett skeppsvarv med slip, kran och diesel, Lunds Båtbyggeri och Ekenäs Varv.

Kartor

Klubbryggan