Ungdomsverksamheten

Vanligtvis under veckan före Midsommar anordnar klubben en seglarkurs för ungdomar i åldern 8-14 år. Kursens praktiska moment genomförs i optimistjollar.

Uppslutningen är god, ca 30 ungdomar brukar delta fördelat på två pass, förmiddag 9-12 resp. eftermiddag 13-16. Blir det färre än 15 kör vi bara förmiddagen.

Det är alltid till stor hjälp om några föräldrar är kvar under kursdagen och t.ex. hjälper ungarna när de kommer in till bryggan!

Under vårt öppna klubbmästerskap, Ekenässeglingen som anordnas första eller andra lördagen i augusti får ungdomarna en chans att tävla och praktisera vad de har lärt sig. För optimistjollar sker seglingen på en skyddad bana i Ekenäsviken.

Klubben har ett tiotal egna optimistjollar, en e-jolle och en Crescent segelkombi.

Vi är tacksamma för all frivillig hjälp vi kan få med detta arrangemang! De senaste åren har vi inte kunnat starta optimistjollarna vid Ekenässegling p.g.a. funtionärsbrist!

Optimistbilder

(jobbar på det...)

Kontakt med

ungdomsansvarig:

Mats Meyerhöffer

Ekenäsgatan 46

388 96  Ljungbyholm

0480-491938

0708-491939

Seglarskolan blir som vanligt veckan före midsomma 17 - 20 juni!

Till Mats enligt nedan!

Namn och kön

Personnummer

samt

Målsmans namn, adress och telefonnummer.

Kursavgiften är 100 kr.